Google Looker / Data Studio Kursus
Deltagere: 1-20 personer
Varighed: 1 dag
Geografi: Hele landet
Tilbydes online: Ja – men kan være en god idé at tage kurset over flere sessioner, da man typisk får mest ud af et online kurser i bidder á 3-4 timer højest.
Til al visualisering af data, opstilling af tabeller og lækre fremvisninger af KPI’er, der er Google Looker Studio et fornuftigt valg. Det er gratis at bruge og spiller selvfølgelig rigtig godt sammen med Googles andre produkter som Google Ads, Analytics og så videre.
Udover det kan du med “connectors” også forbinde nemt til f.eks. Facebook Ads og andre systemer udenfor Googles verden. Disse “connectors” koster for det meste et mindre beløb at bruge, men det er umiddelbart værd at betale sig fra nemt at kunne få dette data ind i Data Studio. Endeligt kan du også forbinde dine egne databaser og få visualiseret din data side om side med data fra de andre platforme.
Det lyder jo smart alt sammen og det er det også, men ligesom mange andre af Googles interfaces tager det dog noget tid at blive god til at navigere i programmet og lære alle mulighederne at kende. Derfor giver det for mange nok mening at overveje en kursusdag dedikeret til Google Looker Studio.
Om underviseren:
Hos Digitale Dyder har indehaver Thomas Søby Andersen stor erfaring med at holde kurser, også i Google Looker Studio. Et kursus i Looker Studio med Digitale Dyder betyder et fokus på at arbejde praktisk med programmet, samtidig med at du også får lidt teori og en masse fif og tricks til at få det maksimale ud af dine rapporter.
Thomas Søby Andersen er altid skarp på, at få spurgt ind til dine udfordringer inden kurset, så du får mest muligt ud af dagen. Et kursus skal løfte dig og give dig værktøjerne til at komme rigtig godt i gang eller videre med programmet. Det gør et kursus med Digitale Dyder.
Desuden er underviseren også ekspert i flere andre Google-produkter som Google Analytics 4 og Google Ads. Derfor kan kurset også fint perspektivere til disse programmer og/eller bruge tid på at blive klogere på dem.
Book et kursus:
Hvis du er interesseret i at booke et kursus i Google Looker Studio, så tag endelig kontakt i dag.
Ofte stillede spørgsmål om Google Looker Studio kurser:
Måske du også har studset over ét af de følgende spørgsmål? I hvert fald er der her nogle svar på spørgsmål der ofte stilles til Looker Studio.
Hedder det Google Data Studio eller Google Looker Studio?
Ja det er et godt spørgsmål. Det var i oktober 2022, at Google ændrede navnet på Google Data Studio til Google Looker Studio. Det hænger sammen med, at de opkøbte business intelligence-platformen Looker tilbage i 2019 og og i 2022 kørte de så Data Studio ind under den gruppering. Looker Studio kan præcist det samme som Data Studio og er stadig gratis at bruge. Det er altså mest korrekt at kalde det for Looker Studio i dag. Så er det forklaret, hvis du var forvirret!
Kan jeg få data ind i Looker Studio fra Meta Ads, min egen SQL-database osv.?
Det kan du absolut. Dog koster det typisk et mindre beløb, da det går nemmest ved, at du erhverver dig en såkaldt “connector”. En connector sørger for at linket mellem Looker Studio og den anden platform bliver etableret og at al data kommer korrekt over i Looker Studio. Der er en del firmaer efterhånden, som tilbyder de her connectors til et væld af platforme. Ét af de bedste er Windsor.ai, da de har et stort udvalg af connectors og deres prissætning er fornuftig. Når først du har en god connector, så kan du få data ind lige så nemt som du kan med alle Googles produkter.
Jeg kunne godt tænke mig at få korrekt dansk brug af komma/punktum for mine tal i Google Looker Studio: Altså 9.000,00 kr. i stedet for 9,000.00 kr., som de bruger blandt andet i USA?
Ovenstående er lidt en klassiker i brugen af Google Looker Studio.
Du har to muligheder:
1) Din overordnede sprogindstilling i din Google-konto styrer, hvilket format du ser i Looker Studio. Hvis den p.t. er sat til engelsk, så ser du den amerikanske formatering.
For at ændre det skal du klikke på din Google-kontos billede i øverste højre hjørne af browser-vinduet og “Manage your Google account”. Under “Personal Info” derinde i menuen til venstre kan du finde sprogindstillinger. Husk at genindlæse siden i Looker Studio for at få de rigtige tal (nogle gange skal man helt genstarte browseren, for at det slår igennem).
Men den bedre mulighed, der også virker for andre brugere af rapporten end dig selv er denne:
2) Du kan tilføje følgende parameter på URL for den endelige rapport, for at rapporten bruger dansk som sprog (og derved giver korrekt komma/punktum): ?hl=da
Hvis du deler URL med den parameter på, så vil slutbrugeren af rapporten også se tal med korrekt brug af punktum og komma.